Chokladfondant med Fireball
Hur ska Fireball serveras egentligen? Svaret är i många olika former! Ett shotglas, eller en bakform! Här bjuder vi på ett recept på en magisk chokladfondant med med inslag av Fireballs kryddiga kanelsmak.
Hur ska Fireball serveras egentligen? Svaret är i många olika former! Ett shotglas, eller en bakform! Här bjuder vi på ett recept på en magisk chokladfondant med med inslag av Fireballs kryddiga kanelsmak.
150 g mörk choklad
1 dl strösocker
150 g rumsvarmt smör
4 ägg
2 äggulor
1 msk vetemjöl
1 msk kakao
1 apelsin, zest
2 msk Fireball
kakao till formarna
1. Smörj små formar med smör och täck med kakao.
2. Vispa smör och socker fluffigt och vitt.
3. Smält chokladen över vattenbad.
4. Tillsätt ett ägg i taget och vispa under tiden.
5. Häll över äggulor och choklad.
6. Vispa ner vetemjöl och kakao.
7. Vänd sist ner apelsinzest och Fireball.
8. Häll upp smeten i formarna 3/4 fulla.
Grädda i ugnen 200 grader i 8 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Garnera med glass, kanel och apelsinzest.