Welcome to the party, Baller!
 

Chokladfondant med Fireball

 

Hur ska Fireball serveras egentligen? Svaret är i många olika former! Ett shotglas, eller en bakform! Här bjuder vi på ett recept på en magisk chokladfondant med med inslag av Fireballs kryddiga kanelsmak.

 
Se recept
 
 
 
recept-chokladfondant.jpg
 

Ingredienser


150 g mörk choklad
1 dl strösocker
150 g rumsvarmt smör
4 ägg
2 äggulor
1 msk vetemjöl
1 msk kakao
1 apelsin, zest
2 msk Fireball
kakao till formarna



Så här gör du


1. Smörj små formar med smör och täck med kakao.
2. Vispa smör och socker fluffigt och vitt.
3. Smält chokladen över vattenbad.
4. Tillsätt ett ägg i taget och vispa under tiden.
5. Häll över äggulor och choklad.
6. Vispa ner vetemjöl och kakao.
7. Vänd sist ner apelsinzest och Fireball.
8. Häll upp smeten i formarna 3/4 fulla.

Grädda i ugnen 200 grader i 8 minuter.

Ta ut och låt svalna. Garnera med glass, kanel och apelsinzest.


dela receptet med dina vänner

 
Se fler recept
 
 
bg_rod.jpg

Följ oss

bg_svart.jpg